Reinigingen/diensten

A-I-C biedt een brede waaier van professionele reinigingen aan.
We richten ons vooral op de professionele markt, maar vergeten ook de particulier niet.

Vacuümreiniging

Wij zijn ervaren in het opzuigen van vloeistoffen en droge stoffen. A-I- C beschikt over een aantal geavanceerde vacuümwagens die worden ingezet om zowel droge stoffen als vloeistoffen op te zuigen.

Vacuümreiniging van vloeistoffen
Onze vacuümwagens zijn uitermate geschikt voor het opzuigen van zowel gevaarlijke als niet gevaarlijke vloeistoffen.

Vacuümreiniging van droge stoffen
Naast het opzuigen van vloeistoffen, wenden wij onze vacuümtechnieken aan bij het opzuigen van zowel koude als warme droge stoffen zoals zand, grind, stof, hete assen, korrels,… Wij wenden onze vacuümtechnieken aan voor het leegzuigen van :

 • Leidingen en riolen
 • Tanks
 • Schepen
 • Silo’s
 • Kelders
 • Putten
 • Reactoren
 • Opslagtanks- en bekkens
 • Vaten
 • SpillsVolautomatische bundelreiniging

Hogedrukreiniging

Bij A-I-C kan u terecht voor al uw hogedrukwerkzaamheden. A-I-C heeft diverse mobiele hogedrukmachines die reinigingswerken aankunnen van 250 tot 3.500 bar.

Het voordeel van hogedrukreiniging is dat diverse verontreiniging snel, efficiënt en moeiteloos verwijderd kan worden. Om aan onze klanten de beste service aan te bieden, hebben wij een uitgebreid gamma aan toebehoren ter beschikking voor onze hogedrukmachines:

Tankwaskop

A-I-C beschikt over vele types tankwaskoppen die ingezet kunnen worden bij het reinigen van besloten ruimtes of moeilijk toegankelijke plaatsen. Door zijn volautomatische werking wordt er op een veilige en efficiënte manier gereinigd. (non- entry methode) Toepassingsgebieden: tanks, leidingen, luchtkanalen, reactoren, stortpunten, ketels,…

Vloerreiniger

De vloerreiniger wordt ingezet voor het verwijderen van allerhande vervuilingen en/of coatings en het opruwen van vloeren. Het voordeel van een vloerreiniger is dat de hogedrukstraal afgeschermd is. Dit is niet alleen veiliger maar ook heel wat efficiënter.

Spuitpistool

Onze spuitpistolen, gaande van 250 tot 2.500 bar, beschikken over allerlei toebehoren zoals: puntstralen, vlakstralen en freeskoppen. Bovendien beschikken wij over de nieuwste spuitkoppen die ervoor zorgen dat wij op een stillere en effectievere manier kunnen werken.

Geautomatiseerde toepassingen van hogedrukreiniging

A-I-C maakt gebruik van geautomatiseerde toepassingen op het gebied van hogedrukreiniging.

 • Half- en volautomatische bundelreiniger

Half- en volautomatische bundelreinigers vervangen de klassieke manier van reinigen waarbij de pijpen van de warmtewisselaar manueel doorgespoten worden. Bij deze bundelreiniging wordt de hogedrukslang of hogedrukstang niet meer vast gehouden. Eén of meerdere pijpen kunnen van op afstand tegelijk gereinigd worden, dit zowel bij horizontale als verticale pijpenbundels.

 • Wandrobot

De wandrobot is uitermate geschikt voor het verwijderen van allerlei verven, coatings, roest en vervuiling onder de non-entry methode. De besturing verloopt met een draadloze afstandsbediening. Het voordeel hiervan is dat er geen stelling hoeft geplaatst te worden waardoor er kostenbesparend gewerkt kan worden.

Chemische reiniging

Waarom kiezen voor chemische reiniging?

 • Als hoge druk niet volstaat
 • De kosteninefficiëntie van andere reinigingsmethodes
 • De chemische samenstelling van het te verwijderen product


Bij chemisch reinigen vindt er een chemische reactie plaats waardoor het te verwijderen product oplost, hiervoor gebruiken wij aangepaste chemicaliën, deze kunnen op maat worden samengesteld. Voor aanvang van de werken voeren wij verschillende tests uit om te bepalen welke producten en concentraties het beste resultaat geven. Daarna bepalen wij in samenspraak met de klant de optimale werkwijze in het kader van veiligheid, milieu en budget.

Het chemisch reinigen vindt plaats totdat de verontreiniging verwijderd is. Na de reiniging wordt de installatie gespoeld zodat alle chemische restanten verwijderd worden. A-I-C heeft de geschikte apparatuur om op een veilige en efficiënte manier de chemische reiniging uit te voeren en de afvalrestanten af te voeren naar een erkend verwerker.

Afvalmanagement

Ons afvalbeleid steunt op duurzaamheid en milieubewustheid. Al onze werkzaamheden worden uitgevoerd met respect voor mens en milieu. De afvalstromen volgen wij nauwgezet op met een kwaliteitsborgingssysteem dat gecoördineerd wordt door onze veiligheidsadviseur en milieucoördinator. Doordat wij erkend zijn als inzamelaar en vervoerder van gevaarlijke, niet-gevaarlijke en dierlijke afvalstoffen bieden wij onze klanten een totaalpakket aan qua afvalverwerking.

Inzameling

A-I-C is erkend als inzamelaar van gevaarlijke, niet gevaarlijke en dierlijke afvalstoffen. Hiervoor werken wij samen met een aantal erkende verwerkers. Door onze jarenlange ervaring in de industriële dienstverlening kunnen wij aan onze klanten een geschikte behandelingsmethode voor de afvalverwerking aanbieden.

Transport

Indien onze klanten reeds een eigen regeling getroffen hebben voor de afvalverwerking, treden wij op als vervoerder van afvalstoffen. Wij brengen de desbetreffende afvalstof naar een erkend verwerker. Bovendien vervoeren wij op vraag van onze klanten afvalstoffen binnen de site of naar andere bedrijven.

Recyclage

A-I-C ziet toe op de verplichte aparte inzameling van diverse bedrijfsafvalstoffen ( o.a. metaal, puin, hout, gevaarlijk afval,…) volgens art. 4.3.2 van VLAREMA. Wij weigeren gemengde afvalstromen die niet conform zijn. Wij beschikken over een rioolwagen die het water recycleert waardoor het opnieuw gebruikt kan worden, dit is economisch voordeliger maar ook milieuvriendelijker.

Tijdelijke stockage in wagens of containers

Wij kunnen aan onze klanten containers leveren voor de tijdelijke opslag van bepaalde stoffen. In afwachting van transport stellen wij onze wagens en containers tijdelijk ter beschikking voor stockage.

Manuele assisentie


A-I-C streeft ernaar om te voldoen aan de wensen van de klant, om deze reden bieden wij multidisciplinair opgeleide medewerkers aan. Onze medewerkers kunnen bij diverse werkzaamheden ingezet worden zoals assistentie bieden bij werkzaamheden waarbij geen vrachtwagens vereist zijn. Voor ieder werk zorgen wij voor aangepast en efficiënt materiaal zodat de werken voorspoedig en doeltreffend uitgevoerd worden.

Wij bieden manuele assistentie aan voor :

 • Veegwerken
 • Groenonderhoud
 • Algemene onderhoudswerken
 • Algemene reinigingswerken
 • Opruimwerken
 • Productiewerken

Riolering en grachten

A-I-C biedt een totaalpakket aan voor het reinigen, inspecteren en onderhouden van rioleringen en grachten. Afhankelijk van het type verstoppingen reiken wij een oplossing aan om de gracht of riolering opnieuw vrij te maken. Dit gebeurd telkens onder toezicht van onze ervaren werfleiders inzake riolering en grachten. De afvalstoffen worden steeds naar een erkend verwerker gebracht.

Inspectie

A-I-C werkt samen met erkende firma’s die gespecialiseerd zijn in de inspectie van riolen. Met een inspectiecamera wordt het probleem in kaart gebracht. Na de uitvoering van de werken bezorgen wij aan onze klanten een uitgebreid inspectierapport.

Onderhoud

U kan ons inhuren om op regelmatige basis preventieve onderhoudswerken uit te voeren aan riolen en grachten. Op deze manier kan u problemen in de toekomst voorkomen.

Ontstoppings- en ruimingswerken

Zowel particulier als professioneel kan u bij ons terecht voor :

 • Cleanen van mazouttanks
 • Buiten gebruik stellen van mazouttanks
 • Verwijderen van mazouttanks
 • Reinigen van KWS-afscheiders
 • Reinigen van vetafscheiders
 • Ledigen en reinigen van pompputten
 • Ledigen en reinigen van vijvers
 • Ledigen en reinigen van waterputten


U kan ons steeds contacteren voor een oplossing op maat van uw bedrijf !

Top